Kohtumõistmine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese 8:1-11

Ärge mõistke kohut, et teie üle ei mõistetaks kohut, sest mis kohtuga teie kohut mõistate, sellega mõistetakse kohut teiegi üle, ja mis mõõduga teie mõõdate, sellega mõõdetakse ka teile! (Matteuse 7:1-2)

Sõitsin kiriku juurde ja rõõmustasin, et olin seekord õigel ajal teenistusele jõudnud. Minu imestuseks seisis parklas vaid üks auto. Kus kogudus on? Kuna olin hiljuti elukohta vahetanud, ei jõudnud ehk kõik teated alati minuni. Helistasin ühele koguduseliikmele, kes naeris vastuseks: “Täna on laupäev!” Hommikul kodust lahkudes olin märganud kaht töömeest naabrile ust paigaldamas. Kiriku juures jälle niitis keegi muru. Muutusin väga kriitiliseks: miks inimesed ei taha ometi hingamispäeva pühitseda! Tollest päevast alates olen muutunud järelduste tegemisega ettevaatlikumaks. Kui kiirustame kohtumõistmisega, võime teistele kergesti liiga teha. Viimaks mõistetakse kohut ka meie üle.

Sybil Austin Skakle (Põhja-Carolina, USA)

PALVE:
Taevane Isa, aita meid valvata oma mõtteid ja meeli, et me ei mõistaks mõtlematult kohut, vaid oleksime ligimestele õnnistuseks. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kohtlen teisi nii, nagu tahaksin ise saada koheldud.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KEDA OLEME HUKKA MÕISTNUD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.