Mõistlik otsus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Saamueli 16:1-7

Aga Issand ütles Saamuelile: „Ära vaata ta välimusele ja pikale kasvule, sest ma olen jätnud tema kõrvale! Sest see pole nii, nagu inimene näeb: inimene näeb, mis on silma ees, aga Issand näeb, mis on südames.” (1. Saamueli 16:7)

Valisin turul hoolega apelsine ja otsustasin jätta kõrvale pruunilaigulise koorega tavalised viljad ja osta teist sorti ilusaid apelsine. Minu kõrval seisev ostaja andis nõu: “Ärge vaadake välimusele, need pruunid on palju paremad!” Otsustasin seepeale osta mõlemat sorti ja ise järele proovida. Kodus selgus, et minu nõuandjal oli olnud õigus. Inetu välimusega apelsinid olid tõepoolest palju magusamad ja mahlasemad. Kui sageli saame petta väliste tunnuste tõttu ja mitte üksnes puuviljaleti ääres. Sageli olen kohut mõistnud inimeste üle, kelle üle olen otsustanud välise järgi. Jeesuse õpetus kõlab: “Ärge tehke kohtuotsust näo järgi, vaid tehke õiglane otsus!” (Jh 7:24). See lihtne kogemus aitas mul mõista, et me ei tohi kedagi ega midagi hinnata pelgalt välimuse järgi. Kõige tähtsam on sisu.

Monica A. Andermann (New York, USA)

PALVE:
Armas Jumal, aita meid meeles pidada, et me ei otsustaks välise järgi, vaid püüaksime kõike näha Sinu silmade läbi. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Iga inimene on Jumala imeline teos.

PALVE TULIPUNKT:
PUUVILJAKASVATAJAD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.