Rahva keskel

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Markuse 5:25-34

Ja Jeesus, tundes endamisi, et vägi oli temast välja läinud, pööras kohe rahvahulga seas ümber ja küsis: „Kes puudutas mu rõivaid?” (Markuse 5:30)

Kord puhkuse ajal New Yorgis olles astusin sisse Püha Patricku katedraali. Lootsin eest leida rahuliku nurga, et pärast linna mööda tormamist istuda ja palvetada. Minu imestuseks meenutas kirik pigem messikeskust. See oli täis pildistavaid turiste, kes uurisid ja kommenteerisid võlve ja vitraažaknaid. Grupid kogunesid kujude ja piltide ette, et kuulata giidide juttu. Istusin pinki ja kahtlesin, et suudan selles lärmis keskenduda. Järsku meenus mulle lugu naisest, kes puudutas Jeesuse rõivaid. Markuse evangeeliumi järgi pidi ta trügima läbi rahvahulga. Jeesus tajus naise puudutust, sest tervendav vägi läks temast välja. Naine langes Issanda ette, rääkis oma loo ja Jeesus kiitis ta usuteo heaks. Ma mõistsin, et rahvarohkus ei saa mind kirikus segada. Jeesus on kohal ja kuuleb kõiki palveid, ka keset rahvahulki. Paulus kirjutas: “Sest ma olen veendunud, et ei surm ega elu, ei inglid ega peainglid, ei praegused ega tulevased, ei väed, ei kõrgus, ei sügavus ega mis tahes muu loodu suuda meid lahutada Jumala armastusest, mis on Kristuses Jeesuses, meie Issandas.” (Rm 8:38-39)

Zoe Hicks (Georgia, USA)

PALVE:
Armastav Jumal, täname Sinu ligiolu eest nii vaiksetes kui rahvarohketes paikades. Aita meeles pidada, et miski ei lahuta meid Sinust. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Miski ei sega minu osadust Jumalaga.

PALVE TULIPUNKT:
REISIJAD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.