Usk ja lootus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Saamueli 17:32-50

Aga Taavet ütles vilistile: „Sina tuled mu juurde mõõga, piigi ja odaga, aga mina tulen su juurde vägede Issanda, Iisraeli väehulkade Jumala nimel, keda sa oled teotanud. (1. Saamueli 17:45)

Tänases kirjakohas on lugu noorest Taavetist, kes astus vastu Koljatile. Keegi ei uskunud, et karjapoiss suudab võita hiiglast, kuid Taavet püüdis kuningas Sauli võidus veenda. Jumal oli andnud talle võidu karude ja lõvide üle, küllap annab ka Koljati üle. Ta keeldus sõjariistadest ja võttis kaasa üksnes karjasekepi, lingu ja viis kivi. Jumal andis Taavetile võidu, sest ta astus vaenlasele vastu Issanda nimel. Vahel leiame end meeleheitlikust olukorrast, millest pole näha väljapääsu. Me oleme liiga väikesed, et suurte probleemidega toime tulla. Sellisel ajal jääb üle vaid Jumalat usaldada, olgu tegemist noore uskliku või kogenud kirikujuhiga. Taavet teadis, et tavalisest sõjavarustusest abi pole. Siin ei aita meid ei inimlik tarkus, jõukus ega võim. Võidu annab üksnes Issand, kes on alati meiega.

Hochai Adriano (Luanda, Angoola)

PALVE:
Hea Jumal, täname sind kaitse eest. Kasvata meie usku, et suudaksime ületada kõik takistused eluteel. Jeesuse nimel. Aamen

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal annab võidu igas olukorras.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KES ON RASKES OLUKORRAS

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.