Risk

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 19:1-10

Ja kui Jeesus sinna paika jõudis, vaatas ta üles ja ütles temale: „Sakkeus, tule kiiresti maha, sest täna pean ma jääma sinu kotta!” (Luuka 19:5)

Sakkeus oli jõukas maksukogujate ülem, kes juhtus olema lühikest kasvu. Ta sai endale mõndagi lubada, kuid raha ei andnud talle ligipääsu Jeesusele. Tal ei jäänud muud üle, kui ronida puu otsa, et Jeesusele vähemalt pilk heita. Mulle tundub selline lahendus täiesti vastuvõetamatu, kuid Sakkeus oli valmis riskima nii mõttetu ronimise kui rahva silmis naerualuseks jäämisega. Jeesus julgustab meid omama lapselikku hoiakut (Mt 18:3). Ta nägi seda puu otsa roninud Sakkeuse juures ja oli otsekohe valmis teda külastama. Selle tulemusena toimus maksukoguja elus muudatus. Ta annetas vaestele, maksis tagasi ülekohtuse tulu ja mis kõige olulisem – koges isiklikku päästet. Jeesus tuli otsima kadunuid, olgu nad puu otsas või kusagil metsas. Kui kogen kahtlusi või piinlikkust mõne sammu pärast, mida Jumal mult ootab, mõtlen alati Sakkeusele. Kui tema oli valmis pelgalt Jeesuse nägemiseks paljuga riskima, miks ei peaks siis mina riskima oma Meistri järgimisel?

Phillip Catterton (Kansas, USA)

PALVE:
Taevane Isa, anna meile julgust ja alandlikkust otsida kohtumist Sinu Pojaga, isegi kui see tähendab riskimist! Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumalaga käimine sisaldab riski.

PALVE TULIPUNKT:
MAKSUAMETNIKUD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.