Vaateväli

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Psalm 78:9-16

„Ma teen su targaks ja õpetan sulle teed, mida sul tuleb käia, ma annan sulle nõu oma silmaga sind juhtides.” (Psalm 32:8)

Sõitsin koos abikaasa ja tütrega rongis, millel oli eraldi vagun akendest avaneva vaate nautimiseks. Kõrval- ja tagaaknast avanes vaade kaljudele, järvedele ja metsale. Nägime ka möödasõitvaid ronge, kuid esiaken oli paraku jääs ja me ei näinud seda, mis meid ees ootas. See viis mu mõtted elumuutustele, mis on takistanud selget sihti nägemast. Just nii olid iisraellased minemas Egiptusest tõotatud maale. (2Ms 12-14) Nad ei tundnud teed ja sattusid mere äärde, mis takistas põgenemist vaaro sõjaväe eest. Ometi ei jätnud Jumal neid hätta – viis nad läbi mere ning juhtis edasi pilve- ja tulesamba abil. (2Ms 13:22) Jumalal oli plaan ja eesmärgile jõudmiseks pidid inimesed seda usaldama. Rongireisil pidime usaldama juhti, kel oli teest selge ülevaade ning plaan meid kohale viia. Ka elus on meie tulevikuvaade sageli piiratud, mis teeb teekonna raskeks. Siis võime usaldada Jumalat, kes teab alati teed.

Carol Harrison (Saskatchewan, Kanada)

PALVE:
Armas Jumal, kui me ei näe õiget teed, siis aita meid usaldada Sinu juhtimist, et jõuaksime turvaliselt eesmärgile. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Tänan täna Jumalat, kes on minu teejuht.

PALVE TULIPUNKT:
RONGISÕITJAD

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.