Andestus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse 18:21-35

Kõik kibedus ja raev ja viha ja kisa ja teotamine jäägu teist kaugele eemale koos kogu kurjusega.Olge üksteise vastu lahked, halastajad, andestage üksteisele, nii nagu ka Jumal on teile andestanud Kristuses. (Efeslastele 4:31-32)

Hiljuti kohtasin vana tuttavat, kes oli mulle kunagi tõsiselt haiget teinud. Me naeratasime ja ajasime juttu, kuid sisimas tundsin endiselt kibedust. Tollest sündmusest oli juba aastaid möödunud, kuid ilmselt polnud ma talle veel andestanud. Kui mind valdasid taas viha ja valu, tuletas Püha Vaim mulle tänast kirjakohta meelde. Ma mõtlesin pesukäsnale minu köögivalamu kõrval. Kui käsn imab endasse kohvi, siis pole loota, et ta apelsinimahla välja annaks. Niisamuti on meie emotsioonidega – seal, kus on kibedus, ei tule esile andestust ja kaastunnet. Tänane tekst manitseb meid jätma kõik kibedus ja kurjus ning olema üksteise vastu lahked ja andestavad, nagu ka Jumal on meile andestanud Kristuses. Kui teeme ruumi kaastundele ja andestusele, siis saame jagu kibedusest. Kui Kristus on mulle andestanud, siis võin ka mina ligimesele andestada. Otsustasin usaldada selles Jumalat ja hakata oma kunagise sõbra pärast iga päev palvetama.

Tammy C. Van Gils (Virginia, USA)

PALVE:
Taevane Isa, tänu Sulle armastuse ja andestuse eest. Aita meid vabaneda kibedusest ja kurjusest, et meid täidaks lahkus ja kaastunne. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Andestades saame ilmutada kaastunnet.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KELLELE PEAN ANDESTAMA

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.