Eeskuju

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Peetruse 2:18-24

Ta ei sõimanud vastu, kui teda sõimati; ta kannatas ega ähvardanud, vaid jättis kõik selle hoolde, kes mõistab kohut õiglaselt. (1. Peetruse 2:23)

Olin sunnitud töölt lahkuma seoses juhtide vaenulikkusega. Vahetult enne lahkumist sain teada asju, mille avalikustamine oleks löönud valusalt tolle organisatsiooni juhtkonda. Seisin nüüd kiusatuse ees kätte maksta mulle osaks saanud ülekohtu eest. Juhtusin sel ajal lugema Jeesuse kannatuslugu. Tema palve vaenlaste eest kõlas järgmiselt: “Isa, anna neile andeks, sest nad ei tea, mida nad teevad!” (Lk 23:34) Pidin endalt küsima: Kui Jeesus oli valmis andestama oma piinajatele, kas ei oota ta samasugust käitumist ka minult? Sellest vaatenurgast vaadatuna polnud minu kättemaksul mingit mõtet. Minu probleem oli tegelikult tühine. Otsustasin järgida Issanda eeskuju ja andestada. See otsus täitis mu südame rahuga. See lugu õpetas mind oma kogemusi hindama läbi Jeesuse kogemuse. Tema eeskuju järgides oleme õigel teel.

Heidi Kling-Newnam (Pennsylvania, USA)

PALVE:
Taevane Isa, kui meid haarab kättemaksusoov, siis aita meid näha maailma läbi Sinu silmade ning järgida oma otsustes Jeesuse eeskuju. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kuidas annan edasi vaimuliku pärandi?

PALVE TULIPUNKT:
RASKUSED TÖÖKOHTADEL

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.