Tõeline olemus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Saamueli 16:1-13

Aga Issand ütles Saamuelile: „Ära vaata ta välimusele ja pikale kasvule, sest ma olen jätnud tema kõrvale! Sest see pole nii, nagu inimene näeb: inimene näeb, mis on silma ees, aga Issand näeb, mis on südames.” (1. Saamueli 16:7)

Olime läbinud mootorratastel enam kui 1500 kilomeetrit ja jõudnud ühte Wyomingi linnakesse. Leidsime sobiva motelli ja astusime sisse. Jaheda ilma tõttu olime täisvarustuses, kaasa arvatud pearätid. Meie tolmune ja habetunud välimus tegi registraatori ilmselt ärevaks ning ta küsis ööbimise eest uskumatult kõrget hinda. Kui me hinnapakkumist ehmunud nägudega omavahel arutama hakkasime, kutsuti meid leti juurde tagasi. Seekord oli hind õiglane, kuid lisati juurde, et see kehtib vaid siis, kui me motelli puruks ei peksa. Olime tingimusega nõus ja saime pärast naerda. Inimeste välimus võib vahel hirmu tekitada ja eksiteele viia. Tänane kirjakoht räägib Taavetist, kellest polnud inimeste silmis Koljatile väärilist vastast. Ometi sai Jumal teda kasutada, sest inimene näeb, mis on silma ees, aga Issand näeb, mis on südames. Küll oleks hea, kui oskaksime näha kaasinimesi läbi Jumala silmade!

Bill McConnell (Kansas, USA)

PALVE:
Armas Jumal, tänu Sulle, et näed meie südametesse. Anna meile tarkust mitte otsustada inimeste üle üksnes välimuse põhjal. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Püüan näha ligimesi Jumala silmadega.

PALVE TULIPUNKT:
MOTOMEHED

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.