Valgus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese 12:44-46

Ja Jumal ütles: „Saagu valgus!” Ja valgus sai. Ja Jumal nägi, et valgus oli hea, ja Jumal lahutas valguse pimedusest. (1. Moosese raamat 1:3-4)

Õhtuhämaruses kirikusse minnes panin tähele sooja valgust, mis hoovas läbi vitraažide välja. Kuigi pühakoja akende valgus suutis vaevalt pimedat tänavat valgustada, mõjus see kutsena väljasolijatele. Hoones sees olles avaneb hoopis teine pilt, eriti päevasel ajal, kui avaratest akendest sissetungiv päikesevalgus kirikusaali erksate värvidega täidab. Valgusel on väga sümboolne tähendus. See seostub eluvalgusega, mis tuleb Jumalalt. Nagu pühakoda täitev päikesevalgus ületab kaugelt selle, mida näeme akendest õhtuti välja paistmas, on Jumala valgus võrratult võimsam, kui me inimestena iialgi edastada suudame. See võrdlus on ilmselt väga piiratud, kuid võiks meid siiski julgustada jagama Jumala sõna valgust ja armastust kaasinimestele.

Wayne Brent (Texas, USA)

PALVE:
Armas Jumal, aita jagada head sõnumit ligimestele vaatamata meie enese piiratusele. Palvetagem Jeesuse eeskujul: “Meie Isa, kes sa oled taevas! Pühitsetud olgu sinu nimi! Sinu riik tulgu, sinu tahtmine sündigu nagu taevas, nõnda ka maa peal! Meie igapäevast leiba anna meile tänapäev! Ja anna meile andeks meie võlad, nagu meiegi andeks anname oma võlglastele! Ja ära saada meid kiusatusse, vaid päästa meid ära kurjast! [Sest sinu päralt on riik ja vägi ja au igavesti. Aamen.]“ (Mt 6:9-13)

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jeesus on eluvalgus.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KES KÄIVAD KAUGEL KIRIKUS

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.