Harjutamine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Filiplastele 4:4-9

Viimaks veel, vennad, mis iganes on tõene, mis auväärne, mis õige, mis puhas, mis armastusväärne, mis ülendav, ja kui miski on vooruslik ja kui miski on kiidetav, seda arvestage! (Filiplastele 4:8)

Üllatasin oma sõpru sellega, et mängisin neile klaveril ette Chopini valsi, kuigi polnud aastaid klahve puudutanud. Selgitasin neile, et kord õpitu jääb lihasmällu ja see aitab hästi omandatud oskusi kiiresti taastada. Minu ema kordas sageli, et harjutamine teeb meistriks ning julgustas mind iga päev mängima. Õppisin kannatlikult klaverimängu ja omandasin ka muid oskusi. Nii sain selgeks ka jalgrattasõidu ja tean tänaseni peast korrutustabelit. Paraku on kordamisel ka negatiivne pool, kui see väljendub vales mõtlemises. Näiteks pidev kurtmine ja kritiseerimine juurdub meie meelde ja muudab meid kibestunuks. Jumal on mulle märku andnud loobuda teatud negatiivsetest mõttemustritest – palun, et Jumal uuendaks mu meelt (Rm 12:2). Halbade harjumuste ületamisel kasvan Jumalale lähemale.

Marianne Jones (Ontario, Kanada)

PALVE:
Armas Jumal, tänu Sinu kannatlikkuse eest. Kinnita meid, kui oleme otsustanud vabaneda halbadest mõtetest ja keskenduda Sinule. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Vikerkaar meenutab Jumala tõotust.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KEL ON NEGATIIVSED MÕTTED

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.