Mina Olen

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. Moosese raamat 3:7-14

Kuid Mooses ütles Jumalale: „Kes olen mina, et võiksin minna vaarao juurde ja viia Iisraeli lapsed Egiptusest välja?” Aga tema kostis: „Mina olen sinuga...“ (2. Moosese raamat 3:11-12)

Ma pole alati kasutanud võimalust oma usu jagamiseks. Kord keeldusin ettepanekust hakata koguduse piibligruppi juhatama, vahel olen lihtsalt vaikinud, kuigi oleksin pidanud oma seisukohta väljendama. Tõenäoliselt on põhjuseks olnud enese alahindamine. Kas Jumal saab minusugust kasutada? Midagi taolist tundis ka Mooses, kes sai korralduse Iisraeli rahvas Egiptusest välja viia. Ta tõi kuuldavale mitmesuguseid vabandusi: „Kes olen mina? Ma ei oska rääkida? Keegi ei kuula mind!“ Piibel näitab meile, et Moosese isikuomadustest olulisem oli see, et temaga oli Jumal, kes andis õiged sõnad ja vastas kõigile kahtlejatele: „Ma olen see, kes ma Olen!” Paljud meist arvavad, et tuleks oodata, kuni oleme küllalt head Jumala teenimiseks. Tänane kirjakoht õpetab vastupidist. Me pole kunagi piisavalt head ja omast jõust ei piisa kunagi. Kui Jumal meid valib, siis tuleme toime. Kui Mooses püüdis omal käel tegutseda, kukkus ta läbi ja oli sunnitud põgenema. Kui ta järgis Jumala kutset, siis rahvas tunnustas teda juhina. Koos Jumalaga suudame tema korraldusi täita.

Cindy Tanquary Peavy (Alabama, USA)

PALVE:
Taevane Isa, me tunnistame, et pole alati teinud Sinu tahtmist. Aita meid jagada oma usku, teades et oled meiega. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal annab mulle vajalikud omadused.

PALVE TULIPUNKT:
EBAKINDLAD KRISTLASED

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.