Valgus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 8:16-18

Siis Jeesus rääkis neile taas: „Mina olen maailma valgus. Kes järgneb mulle, ei käi pimeduses, vaid tal on elu valgus.” (Johannese 8:12)

Igal õhtul magamistuppa minnes kustutan tee peal kõik maja valgustid. Juba aastaid tagasi jäin ühest silmast pimedaks ja seoses vanusega on ka teine silm väga nõrgaks jäänud. Vaatamata viletsale nägemisele suudan ma hämaruses orienteeruda, kui eespool paistab kasvõi natuke valgust. Probleem tekib siis, kui pean pimedas koridoris mingil põhjusel vastassuunas minema. Siis jääb valgusallikas selja taha ja ma pean liikuma iseenda varjus. See meenutab minu usuteed koos Jeesusega. Enam kui kuuskümmend aastat, alates teismelise-east, olen püüdnud käia Jumala valguses. Paraku olen vahel läinud vastassuunas ja sattunud halbade valikute tõttu pimedusse. Ka keerulisel eluperioodil, keset pimedust, on meil võimalik leida taas tee valguse juurde – oma otsuste, tegude ja palvete kaudu.

Keith Honeyman (Western Cape, LAV)

PALVE:
Valguse Issand, juhi meid käima Sinu ligiolu valguses. Palvetagem Jeesuse õpetuse kohaselt: „Meie Isa, kes sa oled taevas! Pühitsetud olgu sinu nimi! Sinu riik tulgu, sinu tahtmine sündigu nagu taevas, nõnda ka maa peal! Meie igapäevast leiba anna meile tänapäev! Ja anna meile andeks meie võlad, nagu meiegi andeks anname oma võlglastele! Ja ära saada meid kiusatusse, vaid päästa meid ära kurjast! [Sest sinu päralt on riik ja vägi ja au igavesti. Aamen.] (Mt 6:9-13)

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jeesuse armastuse valgus on mulle teejuhiks.

PALVE TULIPUNKT:
NÄGEMISPUUDEGA INIMESED

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.