Kristuse kuju

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. Timoteose 3:14-17

Sest meie oleme tema teos, Kristuses Jeesuses loodud heade tegude tegemiseks, nii nagu Jumal on juba enne meile seadnud, et me teeksime seda. (Efeslastele 2:10)

Asjaarmastajast kunstnikuna olen püüdnud maastikke maalida. Tahaksin jäädvustada Jumala loomingut – taevast, maad ja vett –, aga kunst eeldab õppimist ja maalitehnikast sõltub, kui hästi õnnestub looduse kujutamine. Hea tulemus nõuab värvide segamist, valguse kasutamist ja perspektiiviga arvestamist. Muidugi tuleb õppida tundma ka loodust, et seda parimal viisil kujutada. Kõigest sellest sõltub kunsti inspireeriv mõju ja arusaadavus vaatajale. Tänane kirjakoht viitab sellele, et oleme loodud heade tegude tegemiseks Kristuses. Tekst 2. kirjast Timoteosele räägib Pühakirja õppimise tähtsusest. Mida enam me õpime, palvetame ja mõtiskleme Jumala sõna üle, seda paremini mõistame tema olemust. Kui Jumala sõna elab meis Püha Vaimu läbi, siis suudame Kristust peegeldada teistele oma sõnade ja tegudega. Sel viisil anname tunnistust Jumala loomingust. Saagem siis Kristuse-näoliseks, et tuua au Jumalale selles maailmas.

Verner Guthrie (Alabama, USA)

PALVE:
Taevane Isa, aita meid enam mõistma Sind läbi Pühakirja. Aidaku Püha Vaim meid elada nii, et kaasinimesed näeksid meis Kristust. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kuidas näevad teised minus Kristust?

PALVE TULIPUNKT:
VABATAHTLIKUD KIRIKUTES

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.