Pimestatud

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Jeremija 29:1-14

Vennad, ma ei arva endast, et ma selle olen kätte saanud, ühte aga ma ütlen: Ma unustan kõik, mis on taga, ja sirutun eesoleva poole, ma püüdlen sihtmärgi poole, Jumala üleva kutsumise võiduhinna poole Kristuses Jeesuses. (Filiplastele 3:13-14)

Pimedal ajal kiirteel sõites olen alati pinges. Seal liigub palju suuri veokeid, mille kõrgel asuvate tulede valgus peegeldub tagasi minu auto esiklaasilt ja küljepeeglitelt. Tavaliselt hoidun peeglisse vaatamisest, sest ere valgus võib mind hetkeks pimestada. Hoian pilgu üksnes otse ees maanteel, kuni tuleb minu mahasõit. Selles kogemuses peitub ka vaimulik õppetund. Meid võivad vaimselt pimestada andestamatus, kahetsus, lein, aga ka ebarealistlikud ootused praegu ja tulevikus. Jumal andis prohvet Jeremijale teada, mida tulevik kaasa toob (Jr 29). Kuigi rahvas vangistati ja viidi pagendusse, oli Jumalal endiselt nendega imeline plaan. Ka meie peaksime suunama pilgu tulevikule. Jumal ei jäta meid maha, vaatamata mineviku taagale.

Steven Thompson (Iowa, USA)

PALVE:
Ustav Jumal, aita vabaneda mineviku koormatest ja keskenduda Sinu plaanile meie elus. Palvetagem Jeesuse õpetuse kohaselt: „Isa! Pühitsetud olgu sinu nimi, sinu riik tulgu! Meie igapäevast leiba anna meile päevast päeva, ja anna meile andeks meie patud, sest meiegi anname andeks igaühele, kes on meile võlgu! Ja ära lase meid sattuda kiusatusse!” (Lk 11:2-4) Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kui lasen minevikust lahti, saan edasi minna.

PALVE TULIPUNKT:
MINEVIKU KOORMATEST VABANEMINE

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.