Kristuse jalge juures

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 10:38-42

Tõesti, tõesti, ma ütlen teile, kes usub minusse, see teeb neidsamu tegusid, mida mina teen, ja ta teeb nendest hoopis suuremaid, sest mina lähen Isa juurde. (Johannese 14:12)

Naised on pidanud käima pika tee, et saavutada meie ühiskonnas meestega võrdsed õigused. Paljud neist on õppinud Jeesuse jalge ees ja me võlgneme oma tänase heaolu nende julgusele ja tarkusele. Luuka evangeeliumis näeme Maarjat kuulamas Jeesuse õpetust. Naisi ei peetud tol ajal õpetamise vääriliseks ja see tähendas Maarjale tõsist väljakutset. Ka minu ema oli sageli valikute ees. Tal oli palju tööd, kuid leidis ikka aega koos Jumalaga olemiseks. Ta ootas ka lastelt palvetamist ja oma kogemuste jagamist. Minu isapoolne vanaema oli samuti tugev usuinimene, kes teadis peast paljusid kirjakohti ja jagas neid sageli teistega. Usk aitas tal eluraskustega toime tulla. Tänane kirjakoht on pannud mind mõtlema paljude naiste raskele tööle, mille viljad on meieni jõudnud. Nende palved ja usk inspireerivad ka mind. Need, kes istuvad Jeesuse jalge juures, tulevad toime raskustega ja saadavad palju korda.

Beatriz Nascimento (Rio de Janeiro, Brasiilia)

PALVE:
Armas Jumal, tänu Sulle naiste eest, kes oma eluga meid inspireerivad. Aita meid püsida elus õigel kursil ja Sinu lähedal. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Tegutsen usu läbi ja inspireerin ka teisi.

PALVE TULIPUNKT:
NAISED, KES ON MULLE EESKUJUKS

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.