Kadunud ja leitud

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 15:3-7

Mis te arvate? Kui ühel inimesel juhtub olema sada lammast ja üks neist ära eksib, eks ta jäta need üheksakümmend üheksa mägedesse ja lähe otsima eksinut? (Matteuse 18:12)

Keskkoolis oli meil kombeks, et klassikaaslased aitasid otsida kõiki kadunud asju, olgu need pliiatsid, joonlauad, pastakad või muud töövahendid. Kui midagi üles leiti, hüüdis klassivanem üle klassi: „Kadunud, aga leitud!“ Seejärel sai omanik oma vara tagasi, leidja aga väikese preemia. See motiveeris kõiki otsimist tõsiselt võtma. Meie koolis leiti kõik kadunud esemed üles. Tänane tekst kirjeldab Jeesuse tähendamissõna kadunud lambast. Jeesus on meie Hea Karjane (Jh 10:11), kes suudab leida iga õigelt teelt eksinu. Ta kinnitab: “Ma annan neile igavese elu ja nad ei hukku iialgi ning keegi ei kisu neid minu käest.” (Jh 10:28) Need, keda meie peame kadunuks, toob Kristus koju ja teatab: “Kadunud, aga jälle leitud!”

Olaiya Muyiwa Benralph (Abuja pealinnaala, Nigeeria)

PALVE:
Hea Jumal, tänu Sulle, et hoolid meist, nagu karjane hoolib oma karjast. Sa tood meid tagasi ka siis, kui oleme kaugele läinud. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jeesus otsib mind, kui olen kadunud.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KES ON KAOTANUD VÄÄRTUSLIKU ASJA

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.