Emmause tee

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 24:13-35

Ja see sündis, kui ta nendega lauas istus, et võttes leiva ta õnnistas ja murdis ning andis neile. Siis avanesid neil silmad ja nad tundsid ta ära. Ja tema kadus nende silmist. (Luuka 24:30-31)

Enam kui 55 aastat tagasi kinkis üks sõber meile pildi, millel on kujutatud Jeesus kõndimas jüngritega Emmause teel. See pilt on rippunud seinal meie erinevates elukohtades ja ma olen seda alati näinud. Ometi avastasin ühel päeval pildil kujutetu sarnasust minu isikliku usutee kogemusega. Jüngrid usaldasid oma õpetajat, olid valmis talle järgnema ja kogesid imelist elumuutvat väge. Jeesuse surm tõi nende ellu kahtlused ja hirmu. Kui ülestõusnud Jeesus nendega Emmause teel ühines, julgustas ta neid Pühakirja sõnadega ja jagas nendega leiba, tunnistuseks oma alatisest ligiolust. Alati, kui olen kogenud meeleheidet, on Jeesus end ilmutanud ja oma kohalolu kinnitanud. Sarnaselt oma jüngritega Emmause teel koos käimisega ligineb Jeesus ka meile, aitab mõista Jumala sõna ja kinnitab meile oma kohalolu.

Robert M. Terhune (Oregon, USA)

PALVE:
Igavene Jumal, me täname Sind igas olukorras, sest võime alati toetuda Sinu ligiolule ja juhatusele. Anna meile lootust meie teekonnal. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jeesus on minuga ka siis, kui ma seda ei mõista.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KES EI KÄI JEESUSEGA

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.