Kogukond

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Kohtumõistjad 1:1-10

Jumal paneb üksildased elama majadesse ja viib välja vangid jõukale elujärjele; aga kangekaelsed jäävad elama põlenud maale. (Psalm 68:7)

Nooruses olin arvamusel, et pean kõik ise ära tegema. Teistelt abi palumine tundus vale, sest siis oleksin pidanud tänama inimesi, mitte Jumalat. Aastatega olen mõistnud, et Jumala tahe on, et elaksime üheskoos teistega – perekonna, sõprade ja kogukonna keskel. Me vajame teisi inimesi. Abi vastu võtmine tähendab ühtlasi mõistmist, et me ei suuda kõike üksinda teha. Me vajame nii Jumala kui kaasinimeste tuge. Jumal on mind aidanud paljude inimeste läbi. Tema teed on vahel seletamatud ja sageli on mind kinnitanud mulle võõraste inimeste headus. Tänases kirjakohas palub Juuda abi oma vennalt Siimeonilt, et sõdida kaananlaste vastu. Üheskoos võideldes saavutati võit. Jumala abi jõuab meieni sageli lähedaste inimeste ja kogukonna kaudu. On õige abi vastu võtta ja võimalusel ise aidata, sest nii näeme Jumala imesid.

Toluwalogo Niji-Olawepo (Kwara, Nigeeria)

PALVE:
Taevane Isa, täname Sind perekonnaliikmete ja kõigi lähedaste inimeste eest, keda oled kasutamas oma eesmärkide täitmisel meie elus. Aita meid jätkuvalt usaldada Sinu juhtimist. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal tegutseb kogukonna kaudu.

PALVE TULIPUNKT:
ET JULGEKSIME ABI PALUDA

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.