Tavalised inimesed

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Markuse 4:35-41

Aga kõigile, kes tema vastu võtsid, andis ta meelevalla saada Jumala lasteks, neile, kes usuvad tema nimesse. (Johannese 1:12)

Kuna ma ei kasvanud üles kristlikus kodus, sain ülevaate Piiblist koomiksite vahendusel. Nii sain teada sellistest kangelastest nagu Taavet, Koljat, Noa ja Joona. Noore täiskasvanuna astusin armeeteenistusse ja hakkasin väeosa kabelit külastama. Piiblitundides avanes mulle hoopis laiem pilt. Tuli välja, et Taavet patustas, Noa jõi ennast purju ja Joona eiras Jumala kutset. Need lood näitavad, et Jumala armastus ja vägi toimivad tavaliste inimeste kaudu. Suudan end seostada mitmete piiblitegelaste kogemustega. Näiteks olen laeva pardal taifuuni üle elanud ja tean, mida võisid tunda jüngrid tormisel järvel, kui Jeesus oli paadis magamas. Ma mõistan Peetrust, kes rääkis vahel mõtlematuid sõnu (Mt 16:21-28 ja 26:31-35, 69-75) ma mõistan ka neid, kellel oli raske uskuda Jeesuse ülestõusmist surnuist (Mk 16:10-11). Piibel räägib tavalistest inimestest, kes elasid uut elu Jumala väes. Isegi Jeesus tuli siia maailma tavalise mehena. Me ei pea olema kangelased, vaid lihtsalt inimesed, kes käivad usus teed, mida Jumal meile näitab.

Ken Claar (Idaho, USA)

PALVE:
Armas Jumal, aita meid meeles pidada, et piiblikangelased on tavalised inimesed, kes on Sinu kutsele vastanud. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumala riigis on tavalised inimesed.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KEDA JUMAL KASUTAB

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.