Manna

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. Moosese raamat 16:1-16

Ja kui kastekord oli haihtunud, vaata, siis oli kõrbe pinnal midagi õhukese soomuse taolist, peenikest nagu härmatis maas. Kui Iisraeli lapsed seda nägid, siis nad küsisid üksteiselt: „Mis see on?” Sest nad ei teadnud, mis see oli. Aga Mooses vastas neile: „See on leib, mida Issand annab teile süüa. (2. Moosese raamat 16:14-15)

Kuigi Jumal oli oma rahva päästnud Egiptusest, tõusis peagi nurin Moosese vastu. Kõrbes oli toit vilets ja hakati rääkima leivast ja lihast, mida oli Egiptuses olnud piisavalt. Siis andis Jumal vajaliku igapäevase toidu, mis nimetati mannaks. See võis esialgu olla pettumuseks. Koriandripuu seemneid meenutav ollus polnud tõeline leib, ometi täitis see kõhtu ja võimaldas rahval ellu jääda. Mõne probleemi pärast oleme palvetanud aastaid, kuid vastus näib ikka viibivat. Tegelikult jääb palvevastus vahel meile märkamatuks, sest me ootame midagi muud. Palugem siis tarkust, et oskaksime Jumala vastuseid ära tunda.

Melissa R. Levi (Tennessee, USA)

PALVE:
Armas Jumal, anna meile arusaamist, et paneksime tähele Sinu tööd, eriti siis, kui asjad ei lahene nii, nagu meie tahaksime. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Usaldan Jumala vastuseid.

PALVE TULIPUNKT:
NEED, KES VAJAVAD PALVEVASTUST

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.