Loo jutustamine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Apostlite tegude 8:26-35

Meil on ju võimatu jätta rääkimata seda, mida me oleme näinud ja kuulnud. (Apostlite tegude 4:20)

Mul on sõber, kes ikka ja jälle mulle ühtesid ja samu lugusid räägib. Me kohtume paar korda aastas ja meie jutuajamise jooksul võin ma peaaegu ette öelda, millal ja missugust lugu ta mulle räägib. Lood puudutavad enamasti meid kahte, meie minevikku. Tavaliselt muutun ma teda kuulates närviliseks, kuid ühel päeval adusin, et ta teeb midagi sellist, mida me oleme sajandeid teinud kirikus.

Kristlus tähendab ühtede ja samade lugude rääkimist ikka ja jälle. Kirikus kuuleme pühakirjalugusid, mis on seotud Jeesuse sünni, elu, surma ja ülestõusmisega. Teised räägivad meile Moosesest ja Iisraeli rahva väljarändamisest Egiptusest, jõululugu, ülestõusmispühade müsteeriumidest ja muid piiblisündmusi. Meie omakorda kordame lugusid teistele. See pole midagi uut. Pealegi anti enne Piibli kirjutamist heebrealaste ja Iisraeli laste lugu, tähendamissõnu, imetegusid ja muid Kristuse elu üksikasju edasi suuliselt.

Lugude jutustamine seob meid meie ristiusuga täpselt nii, nagu mu sõber seob oma elu teistega oma lugude kordamise kaudu. Need on tema viis hoida minevikku elavana, tugevdada sidemeid ja väljendada sõprust. Ma otsustasin, et järgmine kord, kui sõber alustab ühega nendest vanadest lugudest, kuulan ma teda tänuga.

D. D. Emmons (Illinois, USA)

PALVE:
Issand, aita meid kuulata Sinu häält kõigis, kes meid ümbritsevad. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Missugused lood elustavad teie usku ja tugevdavad sidemeid Kristusega?

PALVE TULIPUNKT:
Vanad sõbrad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.