Tule tõttu

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Peetruse 4:12-19

Et teie usk läbikatsutuna leitaks palju hinnalisem olevat kullast, mis on kaduv, ent mida siiski tules läbi proovitakse, ja oleks teile kirkuseks ja auks Jeesuse Kristuse ilmumisel. (1. Peetruse 1:7)

1988. aasta suvel hävitasid metsatulekahjud Yellowstone’i rahvuspargis üle miljoni hektari parkmetsa. Sellal kui mõned vaatlejad halasid tulekahjude tekitatud hävitustöö pärast, pidasid ökoloogid neid tulepuhanguid konstruktiivseks jõuks. Kui tuli kulgeb läbi metsa, siis põleb uut kasvu takistav alusmets ära. Tuhastamine avab ka puude ladvad, lastes päikesevalgusel sisse paista ja toita uusi taimi.

Metsatulekahjude tugev kuumus pani Yellowstone’i mändide tihedalt suletud käbid avanema ja seemneid välja puistama. Tuul haaras seemned kaasa, need langesid tuhaga väetatud metsaalusesse pinnasesse. Kui seemned juurdusid, hakkas mets uuenema.

Nagu need metsatulekahjud, on tulised katsumused jõud, mis võivad luua uue vaimuliku kasvu meie elus. Jumal kasutab neid kogemusi meie täiustamiseks. Pole kahtlust, et tulekahjud muudavad meid igaveseks, kuid meie südame ja mõistuse puhastumine võimaldab vaimuliku küpsuse seemnetel juurduda ja kasvada.

Tambi Swinwy (Tennessee, USA)

PALVE:
Issand, Sina oled meie Jumal. Puhasta meie süda ja mõistus, et võiksime sobida Sind teenima. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
“Tulised” katsumused meie elus võivad teha teed kasvamisele.

PALVE TULIPUNKT:
Tuletõrjujad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.