Tee tervise juurde

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Heebrea 5:11-14

Igaüks, kes toitub piimast, on veel vilumata õiguse sõnas, sest ta on alles väeti laps. (Heebrea 5:13)

Ema tõi oma üsna kõhna lapse meie kliinikusse. Ta oli lapse üheaastaselt rinnapiimast võõrutanud. Ma küsisin, millega ta nüüd last toidab. Naine vastas: “Piimata tee ja maisijahu-pudruga.” Ma palusin näha lapse meditsiinikaarti. Sellel on ka kasulik tabel, mis viitab, kui palju laps võtab aja jooksul kaalus juurde võrreldes 50 protsendi selles vanuses lastega. Laps ei võtnud enam kaalus juurde ja oli alatoitunud, mis on väga tõsine seisund. Ma selgitasin emale, mida ta peab lapsele süüa andma, rõhutades proteiinirikaste toitainete lisamise vajadust tema dieedis olevate süsivesikutele.

Kirjast heebrealastele loeme me kristlastest, kes kannatavad vaimuliku alatoitluse all ja on seega lõpetanud kasvamise. Ka see on tõsine seisund. Kristlaste vaimuliku kasvu eesmärgiks on saada sarnasemaks meie Päästjaga. Meie toit tuleb Jumala Sõna uurimisest ja igapäevasest palveosadusest Jeesusega, kes kirjeldas ennast kui eluleiba. Jeesus tõotas, et need, kes tulevad tema juurde ja usuvad temasse, ei ole tunne kunagi vaimulikku nälga ega janu. (Vaadake Johannese 6:35.)

John McCutcheon (Lõuna-Aafrika, Limpopo)

PALVE:
Armastav Jumal, anna meile uus nälg Sinu Sõna järele. Aita meil olla ustav palves ja tänus. Me palume Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kas me võtame “vaimuliku tervise” tabelis kaalu juurde?

PALVE TULIPUNKT:
Alatoidetud lapsed.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.