Kõik perspektiivist

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Jaakobuse 1:2-5

Ma ei ütle seda puuduse pärast, kuna ma olen õppinud olema rahul sellega, mis mul on. (Filipi 4:11)

Ma reisin palju lennukiga. Mõnikord imetlen ma lumega kaetud mäetippude majesteetlikkust, roheliste põldude avarust ning võimsaid päikesetõuse ja -loojanguid. Teinekord keskendun ma faktile, et olen pressitud keskmisele istmele kahe suure mehe vahele või olen segaduses, sest ma peaaegu vajun võõra peale magama. Mis vahet on neil kahel olukorral? Tegelikult mitte midagi. Vaade ja lennuk on needsamad. Erinevus peitub minu perspektiivis.

Lendamine meenutab mulle, et elu rasketel hetkedel peame lubama Jumalal kujundada meie perspektiivi. Jaakobus õpetab meile, et katsumuste kaudu kujundame me sügavama osaduse Jumalaga. Kui me aga keskendume ainult sellele, et püüame vältida oma katsumuste valu, siis võime Jumala õnnistustest ilma jääda.

Kui ma lendan, siis võin valida, kas keskenduda ilusatele vaadetele või istekohtade ebamugavale paigutusele. Samamoodi määrab viis, kuidas me tegeleme katsumustega, kindlaks, kui palju me kogeme Jumala võidukat armu oma elus. Jumal ütles Paulusele: “Sulle piisab minu armust, sest nõtruses saab vägi täielikuks.” Ja Paulus otsustas kiidelda “meelsamini oma nõtrusest, et Kristuse vägi laskuks elama minu peale” (2. Korintose 12:9). Kui me otsustame keskenduda Jumala armule, siis jõuame Jumalale lähemale.

Samuel Winchester (Lõuna-Carolina)

PALVE:
Armuline Jumal, aita meil näha oma katsumusi kui kordi, millal Sina püüad meile endast rohkem õpetada. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Katsumused toovad meid Jumalale lähemale.

PALVE TULIPUNKT:
Sagedased lendajad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.