Hingamispäeva pidamine

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Markuse 2:23-3:6

Ja [Jeesus] ütles [variseridele]: “Hingamispäev on seatud inimese jaoks, mitte inimene hingamispäeva jaoks.” (Markuse 2:27)

Olime ühel pühapäevahommikul teel kirikusse, kui mu isa keeras hoopis vastassuunda. Küsisin, kuhu me läheme, ja ta vastas, et teenime Jumalat sel päeval teistmoodi. Uudishimuliku poisina olin sellest seiklusest põnevil. Isa selgitas, et läheme külastama tema sõbra vanaema. Kuna ta sõber oli ära kolinud, ei olnud vanaemal enam ühtki pereliiget, kes oleks teda vaatamas käinud. Järgneva tunni istusime väikses teravalt kopituse järele lõhnavas korteris sügavalt tänuliku üksiku naise seltsis. Kui külaskäik läbi sai, lahkusime mu isa lubadusega tagasi tulla.

See juhtus üle 30 aasta tagasi. Pärast esimest külaskäiku käis mu isa sõbra vanaema regulaarselt vaatamas. Ta ajas vanaemaga juttu, parandas üht-teist ja vahel käis vajaduse korral toidupoes.

Mu isa näitas mulle üht paljudest Jumala teenimise viisidest ja õpetas mulle, et Jumala teenimine ei pea piirduma kirikus teenistusel käimisega. Teenimine kirikus on oluline, sest seda tehakse koos inimestega, kes armastavad Jumalat ja tahavad seda armastust väljendada. Just seda tegime koos isaga, kui seda naist külastasime. Jagasime temaga Jumala armastust. Selle õppetunni andis ka Kristus; abivajajate aitamine on alati hea valik.

Matthew L. Reger (Ohio)

PALVE:
Kallis Jumal, aita meil pidada hingamispäeva oma tegudega, pidades meeles, et armastaksime teisi, sest Sina armastasid meid enne. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Millisel uuel viisil saan täna Jumalat teenida?

PALVE TULIPUNKT:
Inimesed, kes ei saa kodust väljas käia.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.