Inimlik nõtrus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 7:18-23

Ja Jeesus vastas neile: “Minge, teatage Johannesele, mida te olete näinud ja kuulnud: pimedad näevad jälle, jalutud kõnnivad, pidalitõbised saavad puhtaks ja kurdid kuulevad, surnud ärkavad üles, vaestele kuulutatakse rõõmusõnumit.” (Luuka 7:22)

Pärast seda, kui Ristija Johannesel oli eesõigus Jeesus ristida, oli ta tunnistajaks ka sellele, kuidas Püha Vaim laskus taevast tuvina valgusvihus Jeesuse peale. Samuti kuulis Johannes, kuidas Jumala hääl taevast lausus: “Sina oled mu armas Poeg, sinust on mul hea meel!” (Luuka 3:22). Ent vaid pisut aega hiljem oli Johannes Jeesuse suhtes niivõrd segaduses, et saatis kaks oma jüngrit temalt küsima: “Kas sina oled see, kes pidi tulema, või jääme ootama teist?” (Luuka 7:19).

Vaatamata Johannese kahtlustele kuulutas Jeesus ta kõikidest prohvetitest suurimaks. Ma usun, et Jumala evangeeliumis on see lugu selleks, et meid kinnitada, kui meie usk kõikuma lööb. Inimloomusele on omane ebakindluses rahutuks muutuda. Jumal andis meile teadmishimulise meele ja ta ootab, et küsiksime raskeid, kuid ausaid küsimusi, kui puutume kokku teemadega, mis mõjutavad meie usku. Küllap Jeesus teadis, et usklike usku on aeg-ajalt vaja tugevdada, ning seetõttu palus ta Jumalal saata Püha Vaimu meie sisse igavesti elama ja olema meie lohutaja (vt Johannese 14:16–18).

Carol P. Nyborg (Põhja-Carolina)

PALVE:
Kallis Issand, tänan Sind, et Sa mõistad meie kahtlusi. Tugevda meie usku, kui meil on võitlusi. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kahtluste ajal võin oma usu uuendamiseks toetuda Jumala sõnale ja Pühale Vaimule.

PALVE TULIPUNKT:
Kristlased, kes võitlevad kahtlusega.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.