Kogedes tröösti

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Jesaja 40:1-5

Trööstige, trööstige minu rahvast, ütleb teie Jumal. Rääkige Jeruusalemma meele järgi ja kuulutage temale, et ta vaev on lõppenud, et ta süü on lepitatud, et ta on saanud Issanda käest kahekordselt kõigi oma pattude eest. (Jesaja 40:1–2)

Mõne kuu eest hakkasin külastama meie maakonnavanglat, et juhatada vangide piiblitundi. Paljud neist meestest olid nädalaid olnud eemal oma perest, tööst ja nähtavatest toetus-viisidest. Nad tundsid end ilmselt lootusetuna.

Prohvet Jesaja kirjutas ülaltoodud piiblisalmid selleks, et pakkuda lootust lootusetus olukorras. Lugesin selle kirjakoha ette, pidasin lühikese piiblitunni ja lõpetasin palvega. Mäletan, et vaatasin igale vangile otsa. Tundsime selles pisikeses ruumis kõik koos Jumala Vaimu ligiolu. Tundsime veel midagi: tervenemist, mis tuli Jumala sõna usaldamise kaudu. Jumal on seal, kus meie, olgu vangis või vabaduses. Ta võib rääkida suletud ja vihaga täidetud südamete vastu.

Iga korraga, kui koos Piiblit uurisime, nägin muutust vangide elus. Kui usaldame Issandat, saame õnnistuse osaliseks. Avatud südamed saavad trööstitud.

Al Trucano (Nebraska)

PALVE:
Ole meiega, kallis Issand, isegi kui tunneme end vangistatuna. Tröösti meid, kui tunneme üksindust ja hirmu. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Tundes Jumalat, kes on alati lähedal, saame trööstitud.

PALVE TULIPUNKT:
Vangid.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.