Laske lapsed tulla

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Markuse 10:13-16

Jeesus ütles [ülempreestritele ja kirjatundjatele]: “Kuulen küll! Kas te pole kunagi lugenud: Sa oled valmistanud kiitust väetite laste ja imikute suust?” (Matteuse 21:16)

Ühel õhtul, kui magama sättisime, kuulsin, kuidas mu väike lapselaps oma 2-aastase moel üht kõige keerukamat kirikulaulu laulis. Ta oli laulu ära õppinud jumalateenistusel viibides ja selle oma elu osaks muutnud.

Väiksed lapsed muutuvad jumalateenistusel sageli rahutuks. Kui see juhtub minu lapselastega, viin nad tavaliselt kirikusaalist välja. Ma muretsen, et nad võivad teisi häirida. Kuid Jeesus käskis lasta lapsukestel tema juurde tulla ja neid mitte keelata (Markuse 10:14, 15). Need sõnad veenavad mind selles, et olulisem on lapsi rõõmuga jumalateenistusel ja koguduseperes tervitada, mitte neid kiiruga välja viia, kui nad nihelevad või pisut häält teevad.

Ma tean, et maailmas väljaspool kirikut puutuvad mu lapse-lapsed kokku paljude meelelahutustega, mis nende tähelepanu Jumalalt eemale juhivad. Just seetõttu tunnen, et nende toomine Jumala juurde jumalateenistuste ja kirikuosaduse kaudu on väga oluline.

Elenka Angelova (Ruse, Bulgaaria)

PALVE:
Kallis Jumal, aita meil meeles pidada ja võtta tõsiselt oma vastutust aidata lastel meie elus kasvada üles Sinu ja Sinu poja Jeesuse tundmises. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kuidas võtab minu kirik vastu oma lapsi ja nende eest hoolitseb?

PALVE TULIPUNKT:
Meie lapsed, kes on kirikust eemal.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.