Jumala näo järgi

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Moosese 1:26-31

Buuslane Eliihu, Baarakeli poeg ütles: “Jumala Vaim on mind loonud ja Kõigevägevama hingeõhk on andnud mulle elu.” (Iiobi 33:4)

Mitu aastat tagasi ühes antiigiäris ringi vaadates sattusime abikaasaga kohaliku pottsepa poolt üle saja aasta tagasi valmistatud savikruuside komplektile. Pottsepp oli kruusid kõrvale heitnud, kuna need olid põletamisprotsessi käigus moondunud. Ta viskas kõrvaleheidetud kruusid oma töökoja taga asuvasse prahiauku. Kuid aastate jooksul kogus pottsepa töö tuntust ja paljud hakkasid tema savinõusid koguma. Kui rikutud savi-kruusid prahiaugust välja kaevati, peeti neid väärtuslikuks – mitte sellepärast, et nad oleksid olnud ilusad või vähemalt funktsionaalsed, vaid tulenevalt sellest, kes need valmistas.

Nende kruuside lugu meenutab mulle Jumala laste loomust. Me kõik oleme mingil moel moondunud. Kuid meist igaüks on tehtud Jumala, meie looja näo järgi. Nii nagu kruuside puhul, ei tulene meie väärtus sellest, kuidas me välja näeme või kui funktsionaalsed me oleme. Me oleme väärtuslikud selle tõttu, kes meid valmistas.

Kui Jumal oli vaadanud enda loodud maailma ja kõike, mis selles oli, ütles ta, et see on väga hea (vt 1. Moosese 1:31). Me võime vahel oma kaasinimesi pidada vähemaks kui heaks. Kuid me kõik oleme loodud Jumala näo järgi. Meie väärtus tuleneb Jumalast.

Mary Jane Hoffmaster (Pennsylvania)

PALVE:
Kallis Issand, aita meil teisi näha läbi Sinu silmade, pidades meeles, et meist igaüks on valmistatud Sinu näo järgi. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Iga üksik inimene maa peal on loodud Jumala näo järgi.

PALVE TULIPUNKT:
Pottsepad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.