Ole tasa!

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Saamueli 3:1-10

Jätke järele ja teadke, et mina olen Jumal. (Psalm 46:11)

Mu 10-aastasele pojapojale meeldib väga rääkida ja seepärast kuuleb ta oma isalt sageli küsimust: “Kas sa võiksid kasvõi viis minutit tasa olla?” Kuid poiss ei mõistnud päriselt, miks isa tema lakkamatust jutuvadast puhkust vajab, kuni ta veetis pärastlõuna oma viieaastase täditütrega, kes samuti väga rääkida armastab. Mu pojapoeg avastas, et tal on raske videomängule keskenduda, kui ta väike täditütar tema kõrval seisab ja pidevalt vadistab. Lõpuks pani ta mängu käest, tuli minu juurde ja ütles: “Vanaema, nüüd ma saan aru, miks isa palub mul vahel tasa olla.”

Ma sain aru, et ka mina olen liiga jutukas, kui Jumalaga suhtlen. Ehkki olen üldiselt vaikne inimene, juhin oma palvete ajal vestlust mina, esitades Jumalale palve- ja tänunimekirju. Ka siis, kui Piiblit loen, ei ole mu mõtted alati koondunud loetu “kuulamisele”. Seetõttu on mul raske mõista sõnumeid, mis Pühal Vaimul minu jaoks on.

Jumal annab meile selle käsu: “See on mu armas Poeg, teda kuulake!” (Markuse 9:7). Seepärast võime uue innuga võtta vastu seda, mida Issand tahab, et me kuuleksime, öeldes Saamueli sõnadega: “Räägi, sest su sulane kuuleb!” (1. Saamueli 3:10).

Carol Forehand (Kentucky)

PALVE:
Kallis Issand, andesta meile, kui me ainult ise räägime. Aita meil palve ajal peatuda ja Sind kuulata. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Mõnikord tuleb Jumala tarkus vaiksetel üksiolemise hetkedel.

PALVE TULIPUNKT:
Vanavanemad.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.