Armastavad suhted

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse 22:34-40

Jeesus vastas talle: “Armasta Issandat, oma Jumalat, kogu oma südamega ja kogu oma hingega ja kogu oma mõistusega! [...] Armasta oma ligimest nagu iseennast!” (Matteuse 22:37–39)

Pensionile jäänud teadlasena tunnen rõõmu teaduse ajaloo kursusel käimisest. Mulle tundus väga huvitav juhendaja väide, et 20. sajandi üks kõige olulisemaid teaduslikke ideesid on see, et kogu tegelikkust aatomist universumini võib seletada suhete kaudu. Kristlasena paelus mind teadmine, et sellele kogu Vana ja Uut Testamenti läbivale mõistele leidub paralleel kõige uuemas teaduslikus mõtlemises.

Inimesed on vaimsed ja füüsilised olendid. Meie kõige olulisem mure on suhe Jumalaga ja kohe selle järel suhe teiste inimestega. Kumbagi liiki suhete hoidmine on terve elu kestev väljakutse, mis nõuab meie pidevat tähelepanu.

Kui tänulikud võime olla selle eest, et Jumal pakub meile Kristuse kaudu heldelt andestust, kui me ei suuda hoida oma suhet Jumalaga ja teiste inimestega! Ülima tegelikkuse selles ja tulevases elus leiame üksnes Jumala käskudes.

Richard Gillum (Maryland)

PALVE:
Issand Jeesus Kristus, aita meil täita Sinu armastuse käsku ning hoida õigeid suhteid Sinuga ja kaasinimestega. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kuidas ma võtan täna aega oma suhte jaoks Jumala ja kaas-inimestega?

PALVE TULIPUNKT:
Need, kellel ei ole armastavaid suhteid.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.