Valides andestuse

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Moosese 33:1-4

Vennad, kui inimest peaks ka tabatama mingilt üleastumiselt, siis teie, vaimusaanud, parandage niisugust tasase vaimuga. (Galaatia 6:1)

Kui kuulasin, kuidas meie pastor tunnistas oma suurimat pattu ja läbikukkumist, olin šokeeritud ning tundsin uskumatust ja pettumust. Siis aga valdas mind järsku üks tugevam tunne. Mu süda põles kaastundest ja halastusest. Olin saanud aimu Jumala südamest. Kui pastor andestust paludes meie ees seisis, kuulsin oma vaimus sosinal lausutud sõnu: “Sulle on andeks antud.”

Oleme lapsed, kes elavad pattulangenud maailmas; me kõik oleme ekslikud. Kuidas reageerime, kui meie vend või õde patustab?

1. Moosese raamatus on kaunis näide vennaarmastusest ja andestusest. Jaakob oli varastanud Eesavi esmasünniõiguse ja õnnistuse. Palju aastaid hiljem, kui vennad uuesti kohtusid, tegi Eesav valiku. Ta oleks võinud jääda vimma kandma, kuid ta otsustas näidata oma venna vastu üles armu ja halastust.

Kui seisame silmitsi kaasusklike üleastumistega, võime valida kibestumise ja süüdistamise. Või hoopis sirutada välja armastavad käed, et tõsta üles oma vennad ja õed, kui nad komistavad.

Mari Leigh Fanning (Alabama)

PALVE:
Halastaja Jumal, tänu Sulle Sinu lõpmatu armu eest. Tänan Sind, et Sa armastad meid hoolimata sellest, kui mitu korda me eksime. Aita meil osutada Sinu armastust oma vendadele ja õdedele. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kuidas ma saan pakkuda Kristuse armu kaasusklikele?

PALVE TULIPUNKT:
Kirikujuhid.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.