Paastuaja esimene pühapäev

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. Moosese 3:1-14

Ja Jumal ütles Moosesele: “Ma olen see, kes ma Olen!” Ja ta jätkas: “Ütle Iisraeli lastele nõnda: “Ma Olen” on mind läkitanud teie juurde.” (2. Moosese 3:14)

Heebrea pühakirjas väljendavad nimed inimeste lootusi, unistusi ja iseloomu. Näiteks Jaakobile anti pärast ingliga heitlemist uus nimi, Iisrael, mis tähendab “see, kes võitles Jumalaga”. Teades inimese nime, võib saada aimu tema ja ta perekonna päritolust, olemusest ning unistustest.

Just sellepärast küsis Mooses Jumalalt selle küsimuse: “Mis su nimi on?” Jumala nime teadmine võis tema kohta palju öelda!

Jumal ütles: “Ma olen see, kes ma Olen”. Mõnes tõlkes on see: “Ma saan olema see, kes ma saan olema”. Heebrea keele grammatikast tulenevalt on mõlemad tõlked võimalikud (“olema” või “saama”). Kui Jumal ütleb “Ma olen see, kes ma Olen,” tähendab see tegelikult, et ta ei lase ennast määratleda ühe sõnaga. Ta ütleb sellega: “Ma olen vaba. Ma ei ole piiritletud. Ma olen Looja, mitte loodu.” Kui Jumal ütles: “Ma saan olema see, kes ma saan olema,” tahtis ta öelda: “Ma olen see, kes on asjade põhjustaja. Ma olen ajaloo Looja.”

Ehkki me võime soovida Jumalat kitsamalt määratleda, võib teadmine, et Jumal on “Ma olen see, kes ma Olen”, anda meile Jumala vastu rohkem usaldust. Jumal on vaba ja piiritlematu ning ta on kohal meie kõigis elutahkudes.

Sungho Lee (California)

PALVE:
Kallis Jumal, tänan Sind loomiskingi ja Sinu ligiolu piiramatu kingi eest. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kuidas minu Jumala-nimed piiravad minu usku?

PALVE TULIPUNKT:
Olla avatud Jumala saladustele.

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.