Taaskohtumine kristusega

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse evangeelium 6:1-6

Aga sina, kui sa oled paastumas, siis võia oma pead ja pese oma nägu, et su paastumine ei oleks näha inimestele, vaid su Isale, kes on varjatud, ja sinu Isa, kes näeb varjatutki, tasub sulle! (Matteuse evangeelium 6:17-18)

Olen tänulik paastuaja eest. Miks? Mõned aastad tagasi juhtis see mind taaskohtumisele Jeesuse Kristusega. Tuhkapäevale eelneval pühapäeval kutsus pastor meid üles otsima palves parimat viisi paastuaja kasutamiseks. Ta soovis, et mõistaksime isiklikult paastu tähendust. Meeleparandus käib sageli koos paastumise ja enesepiiramisega.

Mina otsustasin piirata oma ajakasutust, täpsemalt pärastlõunast aega, mida kasutasin tavaliselt teleri vaatamiseks, arvutimängude mängimiseks või uinaku tegemiseks. Vahetasin need tegevused lugemise, palvetamise ja mediteerimise vastu. Hakkasin uuesti Piiblit uurima ning leidsin kirjakohti ja tekste, mida olin kunagi teadnud, kuid vahepeal unustanud. Alguses tundus mulle selline enesepiirang tõelise ohvrina, kuid hiljem mõistsin, et just varem olin ohvriks toonud igavese elu tähenduse. Paastuaeg on parim aeg Jeesuse elu, ohvrisurma ja ülestõusmise üle mõtisklemiseks. Sel viisil aitas mu isikliku aja ohverdamine mul taas kohtuda Kristusega. Sellest ajast peale olen Talle igal päeval usus lähemale kasvanud.

Janet Pierce (Tennessee)

PALVE:
Elav Jumal, me täname Sind Poja eest. Aita meil leida igal päeval võimalusi Temale sarnasemaks saamiseks. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kuidas saan Kristusele lähemale kasvada?

PALVE TULIPUNKT:
Esmakordsed paastujad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.