Paastuaja kolmas pühapäev

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese evangeelium 9:1-17

Siis Jeesus rääkis neile taas: „Mina olen maailma valgus. Kes järgneb mulle, ei käi pimeduses, vaid tal on elu valgus.” (Johannese evangeelium 8:12)

Üks minu lemmikfraas kõlab: Püüame asjale valgust heita! Seda öeldakse tavaliselt siis, kui tekib vajadus olukorda lähemalt uurida või teist vaatenurka leida. See fraas meenus mulle hiljuti, sest mõistsin, et Jeesuse teenimistöö koondus nägemise fenomeni ümber. Kõik evangeeliumid räägivad sellest, et Jeesus taastas pimedate nägemise. Näiteks Johannese evangeeliumis parandab Jeesus sündimisest saadik pimeda hõõrudes tema silmadele muda. Imelise tervenemise üle rõõmustamise asemel süüdistasid variserid teda hoopis hingamispäeva eiramises. Jeesus vastab, et tema ongi maailma valgus, kuid hoiatab kuulajaid ka vaimuliku pimeduse eest. Jeesus ootab, et me kõik avaksime oma silmad ja näeksime asju teistmoodi. Ta soovib, et vabaneksime silmaklappidest ning vaataksime tähelepanelikult ja armastusega nii inimesi kui olukordi. Kas oleme märganud oma naabri raskusi? Kas oleme kahelnud kaastöötaja motivatsioonis või kogudusekaaslase korralikkuses, märkamata iseenda puudusi? Jeesus julgustab meid jätma vaimulik pimedus, et saada uus visioon. Elu Kristuses võimaldab meil heita valgust asjadele, mida me muidu ei märkaks.

Sherry Elliott (Tennessee)

PALVE:
Armas Jeesus, kes oled maailma valgus, vabasta meid silmaklappidest, et näeksime tõde. Aita meid peegeldada maailmale sinu valgust. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kristus annab meile uue nägemuse evangeeliumi kuulutamiseks.

PALVE TULIPUNKT:
Vaimulikus pimeduses olijad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.