SUUR NÕUANDJA

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse evangeelium 22:34-40

Jeesus ütles: “Ärge arvake, et ma olen tulnud Seadust või Prohveteid tühistama. Ma ei ole tulnud neid tühistama, vaid täitma.“ (Matteuse evangeelium 5:17)

Advokaadi amet paneb mulle kohustuse aidata inimestel mõista, kuidas nad peaksid käituma seaduse piires. Ma seletan neile seaduse mõtet ja seda, miks on neile ja kõigile teistele kasulik olla seaduskuulekas. Vahel nad tahavad seda kuulda, vahel püüavad lihtsalt teada saada, kui kaugele nad saavad karistamatult minna.

Mäejutlus on minu jaoks soovitus Nõuandjalt, kelle autoriteet oli suurem kui eales ühelgi inimesel on olnud. Inimestele on omane kompida seaduste piire, kuid kristlastele on seatud teistsugune standard. Jeesuse silmis on seaduse rikkumisele mõtlemine võrdne seaduse rikkumisega. Meid on kutsutud elama püha elu, vastavalt Jumala seadustele, kuid reeglitest veelgi tähtsam on Jumala armastus. Kui Jeesuse käest küsiti kõige tähtsama käsu kohta, siis ta vastas, et tuleb armastada Jumalat kogu südamega, kogu mõistusega ja kogu jõuga ning ligimest nagu iseennast. Nii peaksime püüdma oma elu elada.

Matthew L. Reger (Ohio)

PALVE:
Armas Jumal, aita meid elada sinu käskude kohaselt, mitte üksnes neisse uskudes. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Püüan täna täita Jumala käske armastuse vaimus.

PALVE TULIPUNKT:
juristid

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.