Erakordne pingutus

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Moosese raamat 32:22-32

Ja mees ütles: „Lase mind lahti, sest juba koidab!” Aga tema vastas: „Ei ma lase sind mitte, kui sa mind ei õnnista!” (1. Moosese raamat 32:27)

Kui ma õppisin veterinaariat teisel kursusel, siis tuli meil läbida teatud õppeaine anatoomia valdkonnas. Minu õppemaht oli väga suur ja ma ei saanud end pühendada selle aine õppimisele. Kui eksamiaeg lähenema hakkas, muutusin murelikuks ning sukeldusin neljaks päevaks õpingutesse.

Mul oli viimaks tunne, et mu ajud suitsevad, kuid ma omandasin siiski kõik vajaliku. Jumal töötab sageli meie meeleheitliku seisundi kaudu, kui peame tegema erakordseid pingutusi kiireloomulistes olukordades.

Ka Jaakob tegi meeletuid pingutusi uue ja parema elu nimel. Olles võidelnud ühel ööl erakordsel viisil Issanda ingliga, hüüab ta: „Ei ma lase sind mitte, kui sa mind ei õnnista!”

Erakordne pingutus annab tavaliselt ka tulemuse. Jumal tahab, et teeksime selliseid pingutusi, et viia täide Tema unistusi meie suhtes: alustades uut karjääri, aidates hädasolijaid või osaledes kohalikus koguduses. Vahest on meil aeg öelda Jaakobi kombel: „Ma ei lase sind minna, kui sa mind ei õnnista!”

Nwakuche Emeka (Imo, Nigeeria)

PALVE:
Armas Issand, aita meil teha erakordseid pingutusi, et saavutada Sinu poolt meile seatud eesmärke. Õnnista meid julguse ja otsusekindlusega. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumalast meile seatud eesmärgi saavutamine nõuab pingutust.

PALVE TULIPUNKT:
Veterinaarid

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.