Tõelised aarded

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka evangeelium 15:4-10

Ja kui te nüüd tõesti kuulate minu häält ja peate minu lepingut, siis te olete minu omand kõigi rahvaste hulgast, sest minu päralt on kogu maailm.” (2. Moosese raamat 19:5)

Lapsena andsin vahel järele kiusatusele minna ema magamistuppa, et revideerida tema ehetekarpi. Sinna oli ema aastate jooksul kogunud erinevaid väärtesemeid. Mulle meeldis loendada hõbedase käevõru küljes olevaid kujukesi ja kuulata ema kõrvarõngaste kõlinat.

Teadsin, et ema neid ehteid väärtustas, kuna hoidis kindlas kohas. Ema teadis ka iga sõrmuse ja pärlikee täpset asukohta. Kui midagi kaotsi läks, siis korraldas ta majas kohe uurimise ja otsingud.

Ta tuletas mulle sageli meelde, et iga väärtuslikku eset tuleb kohelda vastavalt selle väärtusele. Ma olen püüdnud sellega arvestada. Ka minul on nüüd puidust karp, milles ma hoian oma ehteid ja väärtesemeid. Vahel me unustame, et Jumal näeb meid kui aardeid. Kui ma püüan parem välja näha, siis mõtlen oma ema ehetekarbile ja mõistan, et Jumal näeb mind kallihinnalise juveelina, mis vajab kaitset ja armastust. Jumal ohverdas oma Poja, et meid vabaks osta. Jumal väärtustab kõiki inimesi.

Hannah Covington (Illinois)

PALVE:
Armuline Jumal, sina tead meist kõike. Sinu silmis oleme kardetavalt imeliselt loodud (Ps 139:14). Aita meid näha üksteist Sinu armastavate silmade läbi ja mõista enda väärtust Sinu silmis. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Et oleme väärtuslikud Jumalale, siis väärtustame ka teisi.

PALVE TULIPUNKT:
alaväärsustunde all kannatajad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.