Lugedes kümneni

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese 6:5-13

Andreas, üks ta jüngritest, Siimon Peetruse vend, ütles talle: „Siin on üks poiss, kellel on viis odraleiba ja kaks kalakest. Kuid mis sell- est saab nii paljudele?” (Johannese 6:9)

Enne misjonireisi Haitile plaanisin õppida mitmesuguseid kasulikke sõnu ja fraase haito keeles. Kahjuks jäi see kavatsus olulisema tõttu tagaplaanile ning tegelikult suutsin kohalikus keeles vaid loendada numbreid ühest kümneni.

Juhtus, et ühel pärastlõunal olin aitamas oma õpilasi õmblustöö juures ning tõlke polnud läheduses. Juhendatavad pidid lõikama käsitöö tarbeks riidetükke. Avastasin, et suudan end arusaadavaks teha ka ilma tõlkide abita – kasutades viipeid ja loendades iga õpilase riidetükke ühest kümneni. See oli lihtne lahendus, aga selle kaudu ma mõistsin, et Jumal kasutab pealtnäha väikesi asju. Tänases kirjakohas kasutas Jeesus poisilt saadud viit leiba ja kaht kala, et toita tuhandeid inimesi. Minu oskus kümneni lugeda ei aidanud tuhandeid, vaid kaheksat õmblustööd tegevat õpilast. Väikesi asju kõrvale jätta on lihtne, kuid Jumal võib meie poolt annetatud väikesed asjad muuta suureks õnnistuseks – meile endile ja teistele.

Kim Harms (Iowa)

PALVE:
Armas Jumal, aita meid märgata väikesi asju oma elus ja kasutada neid Sinu auks. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Milliseid väikesi asju on Jumal mu elus kasutamas?

PALVE TULIPUNKT:
Need, kes peavad oma panust Jumala silmis tühiseks

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.