Tavalised anumad

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Johannese 2:1-11

... siis pulmavanem kutsus peigmehe ja ütles talle: „Igaüks paneb esmalt lauale hea veini, ja kui juba küllalt on joodud, lahjema; sina aga oled hoidnud hea veini praeguseni alles.” (Johannese 2:9-10)

Kui Jeesus tegi oma esimese imeteo Kaana pulmas, siis ei nõudnud ta selleks erilisi ja hinnalisi anumaid. Ta kasutas tavalisi igapäevaseid veenõusid, milliseid leidus igas majapidamises ja avalikes hoonetes. Sellistest lihtsatest anumatest valasid teenijad parimat veini, mida tol päeval maitsti, ning see üllatas kõiki külalisi.

Jeesus pööras oma avaliku teenimise käigus sageli ühiskondlikud ootused pea peale. Ta otsustas ühes lauas süüa ja palvetada koos maksuametnike ja naisterahvastega, ta toitis rahvahulki viie leiva ja kahe kalaga ning kasutas tavalisi savianumaid – patuseid, nagu sina ja mina – , et valada neisse armastuse hindamatu and. Sarnaselt Kaana pulma teenijatele, kes valasid välja parimat veini, võime meie valada välja armastust, millega Jeesus on meid täitnud – et paljud saaksid oma vaimset janu kustutada.

Keith Honeyman (Western Cape, LAV)

PALVE:
Armastav Jumal, tee meist oma armastuse sulased, et me võiksime teenida kõiki nii, et nad enam kunagi ei peaks janu tundma. Palume seda Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal soovib meid täita armastusega, mida saame teistega jagada.

PALVE TULIPUNKT:
Peatselt abiellujad

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.