Kriitika

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. korintlastele 7:2-11

Sest kuigi ma teid kirjaga kurvastasin, ei kahetse ma seda ... te kurvastasite meeleparanduseks. (2. korintlastele 7:8-9)

Minu esimene kirjatöö uuel töökohal sai paraku palju kriitikat. Seda oli igal leheküljel punasega parandatud ja kommenteeritud. Kuigi mina olin seda pidanud oma parimaks tööks, oldi teistsugusel arvamusel. Oleme kõik saanud elus kriitikat ja see pole kunagi meeldiv kogemus. Ometi, kui kriitika on õigesti edastatud, siis võib see väga kasulikuks ja viljakaks osutuda. Apostel Paulusel oli vastaseid, kes teda Korintose koguduses kritiseerisid. Nende arvates oli ta hoolimatu, mõistmatu ja ebausaldusväärne. Paulus pidi end kaitsma. Tänases kirjakohas ta möönab, et tema vastus võib küll kedagi kurvastada, kuid alati pole võimalik inimesi vajalikust kriitikast säästa. Sealjuures peaksime aga meeles pidama, et kriitika eesmärk pole inimesi haavata, vaid aidata neil muutuda ja kasvada. Paulus ei kahetse oma sõnu, sest nende eesmärk on olukorda parandada. Pauluse konstruktiivse kriitika mõistmine aitas mul kriitikat omaks võtta ning uut ja paremat tööd kirjutada. Õigel viisil tehtud ja omaks võetud kriitika toob au Jumalale.

Dan Boutwell (Texas, USA)

PALVE:
Armas taevane Isa, anna meile tarkust võtta omaks õiges meelsuses tehtud konstruktiivset kriitikat ning armulikkust ja kaastunnet teiste kritiseerimisel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Armuline kriitika aitab meil usus kasvada

PALVE TULIPUNKT:
et oleksime alandlikud

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.