Kalapüügi eripära

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 5:1-11

Siimon vastas talle: „Õpetaja, me oleme terve öö vaeva näinud ega ole midagi saanud! Aga sinu sõna peale lasen ma võrgud vette.” (Luuka 5:5)

Üks minu kaaslane vabatahtlikus kristlikus teenistuses kutsus mind kord kaasa avamerele kala püüdma. Võtsin seda uue põneva väljakutsena. Juhtus olema ilus vaikne ja päikesepaisteline päev, kuid kala meil saada ei õnnestunud. Pärisin sõbralt aru ja ta vastas, et kalapüük on alati õnneasi. Ka väga kogenud kalamehed ei saa mõnel päeval mitte midagi. Vaja läheb kannatlikkust, kogemusi ja valmisolekut kaotusega leppida. Meie vaimulik elu sarnaneb mõnes mõttes kalapüügiga. Me palvetame, külastame jumalateenistusi ja teeme häid tegusid, kuid vaatamata sellele tunneme vahel südames tühjust. Kristuse järgijalt nõutakse kannatlikkust, järjekindlust ja tasakaalukust – olenemata olukorrast. Vahel oleme “terve öö vaeva näinud ega ole midagi saanud”, kuid usk Jeesuse tõotustesse annab meie teenimistööle sisu ja eesmärgi.

David Hosey (Põhja-Carolina, USA)

PALVE:
Armas Jumal, anna meile järjekindlust Sind järgida ka siis, kui me ei näe tulemusi. Aita meid olla ustavad nagu Sina oled ustav. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Usun, et Jeesus tegutseb minus ja minu kaudu.

PALVE TULIPUNKT:
Vaimulikult tühjad kristlased

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.