Peidus jünger

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Apostlite teod 12:1-5

Ja kui ta oli pisut edasi läinud, nägi ta Sebedeuse poega Jaakobust ja tema venda Johannest paadis võrke parandamas ja ta kutsus nad otsekohe. Ja nemad jätsid oma isa Sebedeuse koos palgalistega paati ning läksid tema järel ära. (Markuse 1:19-20)

Jeesus kutsus kaks venda, Jaakobuse ja Johannese, end järgima. Nad kuuletusid kutsele ja jäid koos Jeesusega kogu tema avaliku tegutsemise ajaks. Pühakiri viitab sageli Jaakobusele üksnes koos Johannese ja Peetrusega. Teda on kutsutud ka “peidus jüngriks”, kes oli algusest peale koos Jeesusega ja osales pärast ülestõusmist kiriku rajamisel. Ta kuulus ilmselt õpetaja kolme kõige lähema õpilase hulka, kes osalesid vahel sündmustes, kuhu teisi ei kutsutud. Ometi teame me Jaakobusest väga vähe. Tema surmale on pühendatud vaid üks lause (Ap 12:2), kusjuures Stefanose märtrisurma käsitleb kaks peatükki (Ap 6-7). Jaakobuse kutsujaks oli Jeesus ise ja nii tema elul kui surmal oli oluline tähendus. Piisab teadmisest, et ta oli üks jüngritest. Ka meie hulgas leidub “peidus jüngreid”, kes pole esiplaanil või peavad end mingil põhjusel varjama. Jeesusele oleme kõik väärtuslikud ja meil on ainulaadne ülesanne Kristuse Ihu liikmena.

Claire Bell (Lõuna-Austraalia)

PALVE:
Hea Issand, meie väärtus Sinu silmis ei sõltu inimeste arvamusest. Keegi pole peidus Sinu armastavate silmade eest. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Kristus tunneb iga jüngrit.

PALVE TULIPUNKT:
TUNDMATUD JÜNGRID

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.