Jõulurõõm

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 2:1-7

Ta tõi ilmale oma esimese poja ning mähkis ta mähkmetesse ja asetas sõime, sest nende jaoks polnud majas kohta. (Luuka 2:7)

Meil on päevinäinud kunstmaterjalist jõulupuu, mille üle ei saa enam uhkust tunda. Tüvi on kõveraks vajunud, üks külg on sedavõrd hõredaks jäänud, et fooliumist kaunistus seda enam korralikult ei kata. Kõik sisseehitatud elektriküünlad enam ei põle ja tipus olev täht on pleekinud. Tegelikult sümboliseerib meie jõulupuu kõikide inimlike dekoratsioonide tühisust. Seda vaadates mõtlen ebatäiuslikkusele, mis ümbritses Jeesuse tulekut maailma. Probleemsed olid Maarja lapseootele jäämine, Jeesuse sündimine laudas ja tema esimene voodi, milleks oli loomasõim. Ka aeg oli ärev, sest toimus parajasti rahvaloendus. Ometi oli Jeesuse tulek täiuslik, sest toimus Jumala plaani kohaselt. Ka minu laste rõõm on täiuslik, kui nad meie vana jõulupuud ehtima asuvad. Jeesus Kristus on ülim kingitus ebatäiuslikule inimkonnale. Kuigi me eksime ja komistame, võime ikka loota taevase Isa armastusele, mis on meile ilmunud Jeesuses.

Gabrielle Meisel (Michigan, USA)

PALVE:
Armas Issand, aita tänulik olla ja meeles pidada, et vaatamata ebatäiuslikele oludele tõi Maarja ilmale täiusliku armastuse anni maailmale, kelleks on Jeesus Kristus. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Mina olen puudulik, kuid Jumala armastus on täiuslik.

PALVE TULIPUNKT:
ET LEPIKSIME OMA VÕIMALUSTEGA

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.