Kaastunne

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Luuka 10:25-37

Kiidetud olgu Jumal ja meie Issanda Jeesuse Kristuse Isa, halastuse Isa ja kõige julgustuse Jumal! Tema julgustab meid igas meie ahistuses, et me suudaksime julgustada neid, kes on mis tahes ahistuses, julgustusega, millega Jumal meid endid julgustab. (2. korintlastele 1:3-4)

Vahetult enne jõule teatas mu väljavalitu kihluse katkes-tamisest. See teade mõjus mulle väga laastavalt. Et masendusest üle saada, otsustasin toetada kedagi, kes on samuti kaotuse üle elanud. Aitasin mõnda aega mitmeid kogudusekaaslasi. Üks neist oli äsja isa kaotanud, teisel oli poeg enesetapu teinud, kolmandas peres olid probleemid mässumeelsete teismelistega. Olen märganud, et paljud inimesed ei oska tähele panna Jeesuse tähendamissõna halastajast samaarlasest. On võimalik, et preester ja leviit, kes abivajajast mööda läksid, ei mõistnud tegelikult olukorra tõsidust. Juutide poolt põlatud samaarlasele võis aga olukord seostuda isikliku kogemusega. Ta nägi mehe kannatust ja mõistis tegelikku vajadust, sest oli ehk ise samas olukorras olnud. Kui oleme raskustesse sattunud, saadab Jeesus meid nende juurde, kes samuti kannatavad. Mingil viisil on nad meile ligimesed palju sügavamas tähenduses. Me saame neid lohutada, olles ise lohutatud.

Rick Nowlin (Pennsylvania, USA)

PALVE:
Taevane Isa, kui kannatame, siis anna meile julgust minna kaaskannatajate juurde ning jagada nendega lootust. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jagan seda, mida olen ise kogenud.

PALVE TULIPUNKT:
SUHTEPROBLEEMID PEREDES

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.