Immaanuel

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Jesaja 7:10-14

Sellepärast annab Issand ise teile tunnustähe: ennäe, neitsi jääb lapseootele ja toob poja ilmale ning paneb temale nimeks Immaanuel. (Jesaja 7:14)

Advendiajal loen tavaliselt korduvalt jõuluevangeeliumi. Ühel aastal kujunesid jõulud teistsuguseks. Umbes kuu aega enne pühi kerkisid esile mitmesugused pereprobleemid ja näis, et pean pühad üksinda veetma. Planeerisime ühe sõbraga paaripäevase väljasõidu, kuid ka see ei õnnestunud sõbra sugulase ootamatu surma tõttu. Miks pidin sel aastal üksi jõule pidama? Tuletasin Jumalale meelde, et minu pereliikmetel on isiklikud mured, mis ei luba meil kohtuda, ning mu parim sõber on samuti eemal. Palves olles arvasin korraga kuulvat sõna „Immaanuel“, mis tähendab Jumalat, kes on meiega. Sellest piisas, et mõista jõulude sügavamat tähendust. Me oleme harjunud olema sel ajal lähedaste keskel, kuid veelgi suurem põhjus on tähistada Kristuse tulekut, kes on alati meiega.

Steven Thompson (Iowa, USA)

PALVE:
Issand Jumal, kui tunneme end üksikuna, siis tuleta meile meelde oma ligiolu – mitte üksnes jõulude ajal, vaid alati. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jõulud on Jumala armastuse väljendus.

PALVE TULIPUNKT:
ÜKSILDASED INIMESED

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.