Vitraaž

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 2. Korintlastele 12:1-10

Ma tänan sind, et olen nii kardetavalt imeliselt loodud. Imelised on sinu teod, seda tunneb mu hing hästi. (Psalm 139:14)

Reisil Iirimaale astusin 800-aasta vanusesse kirikusse, millel olid vapustavalt ilusad vitraažid, mis kujutasid evangeeliumi sündmusi. Üks kiriku esiküljel olev aken oli eriti tähelepanuväärne. Sellel oli rahvahulgast ümbritsetud Jeesus inimesi õpetamas. Vitraaž koosnes paljudest klaasitükkidest, mille abil oli loodud palju erinevaid figuure. Need inimesed vajasid kõik ühesugust lootust, rõõmu ja rahu, mida pakkusid Lunastaja sõnad. Elus tuleb ette hetki, mil meie elu näib olevat kildudeks purunenud. Põhjuseks võib olla armastatu surm, raske haigus või mõni vale otsus, mille oleme ise teinud. Meile võib koguni tunduda, et midagi ei anna enam parandada. Ometi võib Jeesus need killud kokku korjata ja luua neist midagi kaunist, nagu seda on vanade kirikute vitraažid. Me oleme Jumala poolt imeliselt loodud ja tema näeb suuremat pilti sellest, kuidas oma meistritööd kasutada.

Mendy Creswell Huskey (Tennessee, USA)

PALVE:
Armas Jumal, tänu Sinu piiritu armastuse eest, mis teeb meid terveks. Tee meist meistriteos, mis toob au Sinu nimele. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal toob tervenemise.

PALVE TULIPUNKT:
KÄSITÖÖMEISTRID

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.