Usujõud

JAGA FACEBOOKIS

Lugege 1. Kuningate 19:9-18

Seda ma olen teile rääkinud, et teil oleks rahu minus. Maailmas ahistatakse teid, aga olge julged: mina olen maailma ära võitnud. (Johannese 16:33)

Kristlik usk võib leida vastuseisu nii töökohal, koolis, ülikoolilinnakus või isegi perekonnas. Kui kõneaine muutub inetuks, me ei ühine tagarääkimisega või ei naera labasuste peale, võidakse meid seltskonnast välja arvata. Piiblis on palju näiteid selle kohta, kuidas usule kindlaks jäämine toob kaasa tagakiusu ja naeruvääristamise. Eelija koges seda Baali prohvetitele vastu astudes ja seejärel Iisebeli eest kõrbesse põgenedes. Kui ta arvas, et on ainsana ustavaks jäänud, sai ta Jumalalt vastuse – lisaks Eelijale oli veel palju neid, kes ei kummardanud ebajumalaid. Jeesus rääkis oma õpilastele, et kuigi neil tuleb taluda üksindust ja tagakiusu, ei jäeta neid kunagi maha. See käib ka meie kohta. Meid võidakse ahistada, kuid me võime siiski olla julged – Jeesus on maailma ära võitnud. Ta on meie kõrval igas olukorras.

Valerie Clark (KwaZulu-Natal, LAV)

PALVE:
Hea Issand, aita meid alati meeles pidada, et oled alati meiega. Palvetagem Jeesuse õpetatud sõnadega: “Isa! Pühitsetud olgu sinu nimi, sinu riik tulgu! Meie igapäevast leiba anna meile päevast päeva, ja anna meile andeks meie patud, sest meiegi anname andeks igaühele, kes on meile võlgu! Ja ära lase meid sattuda kiusatusse!” (Lk 11:2-4) Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Jumal annab mulle julguse.

PALVE TULIPUNKT:
USU PÄRAST KANNATAVAD INIMESED

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.