Kolmekuningapäev

JAGA FACEBOOKIS

Lugege Matteuse 2:1-12

Ja majja sisse astudes nägid nad last koos Maarja, tema emaga, ja kummardasid teda tema ette maha heites, avasid oma aarded ning andsid talle kinke: kulda, viirukit ja mürri. (Matteuse 2:11)

6. jaanuaril tähistavad kolmekuningapäeva paljud minu teisel pool Mehhiko piiri elavad naabrid. See on tunnustus neile tähetarkadele, kes tulid kallite kingitustega Jeesuslast kummardama. Kes nad olid? Kas astroloogidest rändurid või hoopis kuninglikust soost ülikud? Kas neid oli vaid kolm või reisisid nad karavanis? Miks sellest olulisest seigast kirjutab üksnes Matteus? Minu jaoks on oluline tähetarkade sügav usk. Nad võtsid ette pika ja ohtliku reisi, usaldades prohvetikuulutust ja teed näitavat tähte, mis juhatas nad viimaks Petlemma sõime juurde. Sealt leidsin nad vastsündinud Messia. 6. jaanuar tähistab jõuluaja lõppu, tähetarkade missiooni, aga ka Kristuse ilmsikssaamist maailmas. Kõik see annab põhjust tähistada usku, lootust ja armastust, mis on Jumala tõotuste sisuks.

Douglas Wingert (Arizona, USA)

PALVE:
Taevane Isa, täname Sind usu eest, mida meile õpetab tähetarkade lugu. Julgusta meid, et oleksime samuti valmis minema Issandat otsides vastu tundmatusele. Jeesuse nimel. Aamen.

PÄEVA MÕTISKLUS:
Otsin täna Jeesust oma elus.

PALVE TULIPUNKT:
MEHHIKLASED

Otsid vanemaid postitusi? Vaata arhiivi.